torsdag 21. juni 2012

Jeg vant, jeg vant!

Tenk, så flaks det går an å ha!


Jeg har vært så heldig å vinne seks herlige Contrast-krus fra Royal Copenhagen hos søteste Hviit. Nå ble jeg så glad at jeg nesten tok helga på forskudd!

Det er imidlertid ikke heeeelt helg ennå. Én arbeidsdag står igjen. En arbeidsdag etterfulgt av time hos tatovør, etterfulgt av en tur til Trondheim for å se Strømsgodset briljere på Lerkendal, etterfulgt av fly tidlig hjem på mandag, etterfulgt av en ny arbeidsuke inkludert vandring gatelangs med LOs sommerpatrulje. Ai ai ai, jeg blir sliten av å tenke på det, og det er bare torsdag...!

God helg!

torsdag 7. juni 2012

Skal vi ut?

Månedens NIB-utfordring kom som bestilt! Etter kjøkkenet er nemlig vår tolv kvadratmeter store balkong mitt favorittsted i heimen om dagen.


Bordet er i bambus, og flunkende nytt fra Home & Cottage. Det passet virkelig inn med terrassegulvet vi la i fjor, og min bedre halvdels egensnekrede hyller. Sinkhuset er fra Rema 1000 (!), og havnet på mystisk vis i handlekurven under helgeshoppingen. Jeg aner ikke hvem som la det der.


Europakartet fyller vi opp så ofte vi kan, etter hvor vi har vært ute og reist.




Plantene står høyt i kurs, og det spirer og gror som aldri før. Skulle jeg vært selvberget hadde jeg imidlertid vært skraptynn, for det er hverken tomater eller paprikaer i sikte enn så lenge. Men moro er det, lell! Det er forøvrig luksus å kjenne duften av syriner i blokk. Minisyrintre kan jeg anbefale på det varmeste.


Hvem trenger vel hage når man har har balkong?
                       

søndag 3. juni 2012

Kjøkkenet - før og nå

E N D E L I G! Ferdig, done, finito.

Femte april, nærmere bestemt skjærtorsdag, begynte vi å rive vårt gamle kjøkken. Eller - gamle og gamle, fru Frans. Det var visstnok satt inn i 2007, men de som satte det opp den gangen hadde nok latt all matvinen gå rett i fletta før de tok i hammeren. Dører som gikk feil vei, foringer som datt ut, lekkasjer og elektriske feller var ikke helt hva vi ønsket å leve med. Det har tatt lang tid, siden vi valgte å gjøre det aller meste helt på egenhånd. Det har faktisk tatt hele åtte uker, men resultatet er til å juble av! Prosessen kan du finne mer av HER og HER.

For å illustrere forvandlingen slenger jeg med et bilde av den gang da:


Og *trommevirvel* slik er kjøkkenet nå:


Frontene er Applåd hvit, og vi droppet en hel rad med overskap for å (ironisk nok) få mer plass. Luft er som kjent romgivende, og på grunn av mer gjennomtenkte løsninger har vi faktisk mer plass nå enn før! Jeg har også forelsket meg i kjelekarusellen. Guri, for en oppfinnelse! Alle kjeler og panner som tidligere var stuet oppå hverandre i en skuff, har nå all verdens plass i hjørnet under Kitchen Aid-en. Vi har til og med plass til brødristeren der inne!



Veggene er malt i henholdsvis dempet sort og silke, og jeg må si at svartfargen på bildene ikke yter veggen rettferdighet. Den er helt fabelaktig, om jeg får si det selv - og det får jeg jo, og blikket glir ofte over fra TV-en til den når jeg sitter i sofakroken.


Hyllene har fått litt provisorisk innhold, men jeg tenker at dette er et sted det fort kan skje endringer. Hyller er jo kjempegøy! Koppene fra Bo Consept skal i alle fall få stå fremme.


Jeg skulle gjerne hatt et SMEG-skap, men gubben fikk trumfet gjennom integrert fra topp til tå. Det er jeg glad for nå. Mikrobølgeovn og komfyr med dampfunksjon gjør kokkeleringen til en fryd! Selv popkornet smaker fortreffelig. I vasken vokser det forøvrig chili, i påvente av en ledig plass i solen.


Vi har ikke noe annet på veggene enn dette bildet fra Skeidar. Det skal nok være en hund, men det ligner veldig på Laila.


I dag har vi feiret med en treretters bestående av skogsoppsuppe, lammesteik og hjemmelaget lys og mørk sjokolademousse. Fint skal det være på en nydelig kjøkkendag som denne! 


Det vil bli mange gode stunder her, kjenner jeg.