søndag 13. mai 2012

Que guapa

Kjære, jeg er hjemme! Etter fem fantastiske dager i vidunderlige Barcelona sitter jeg igjen med nesten 400 bilder, gode minner, chorizo i lange baner og lettere brunfarge (jeg har fått skille etter både klokke og gladiatorsandaler, hihi). Å skulle finne et knippe høydepunkter er ikke en enkel oppgave, men det gir i det minste en liten smakebit på hva den pulserende, varme, lyse og fargerike byen har at bjuda på!

Den katalanske arkitekten Antoni Gaudí (1852-1926) står bak en rekke fantastiske bygninger og monumenter i Barcelona, og hans tanker om naturlige former preger samtlige av hans verker. Bildene ovenfor er tatt i Parc Güell, som ligger i Gràciadistriktet, og det var en fantastisk utflukt som anbefales på det varmeste om du skal til Barcelona!

Vakker beplantning, øglen, doriske søyler, stier og den lange serpentinbenken laget av mosaikk gjør inntrykk. Parken ble tegnet av Gaudí, bygget mellom 1900 og 1914, og står på UNESCOs verdensarvliste.
Et annet (og kanskje det mest kjente) av Gaudís verker på UNESCOs verdensarvliste er Sagrada Familia. Den fantastiske basilikaen ble påbegynt i 1883, og er fremdeles ikke ferdig. Man regner dog med å kunne ferdigstille den i 2025, så da må jeg vel tilbake til Barcelona i en alder av 39, noe som er helt i orden for min del. See you, Barca!


En tur innom Barcelonas hjemmebane Camp Nou var en selvfølgelighet for fotballtullinger som oss, og vi mistet både munn og mæle av opplevelsen. Arenaen kan romme ca. 100 000 tilskuere, og er med det Europas største stadion. Selv min mor, som kan defineres som en hooligans optimale motstykke, ble imponert over den grandiose og majestetiske fotballhelligdommen.

Hva angår shopping, mat og beliggenhet bodde vi svært sentralt, nærmere bestemt på Hotell Rivoli Ramblas midt på Barcelonas 1,2 kilometer lange hovedgate La Rambla. Her er det yrende folkeliv til alle døgnets tider, og det lønner seg å passe godt på verdisakene sine. Resturanter, boder og gateartister er det flust av, men ønsker du god service og mer overkommelige priser kan det være en idé å bevege seg litt utenfor denne.


Alt i alt er Barcelona en by jeg varmt kan anbefale videre! Jeg har ikke akkurat fått mindre lyst til å lære meg spansk, noe jeg kan ha som mål frem til 2025. Dessuten har min kjære far fått en svært behagelig overgang til 60-årene, som var grunnmuren i denne turen! Nå gleder jeg meg til sommeren enda mer enn tidligere. Jeg må jo opprettholde klokke- og gladiatorsandalskillet mitt, må vite!

Hasta Luego!

8 kommentarer:

 1. Det ser skikkelig flott ut! <3 Håper søndagen din er så fin så fin!

  SvarSlett
 2. Barcelona er fantastisk! Jeg var jo der med mamma for et par år siden :)

  SvarSlett
 3. For et magisk og levende innlegg! Følte jeg var på tur med deg da jeg leste. Fikk desto mer lyst til å avlegge et besøk i Barcelona, men vi ender liksom alltid opp i Malaga ;) Hipp hurra for pappa'n din! Håper du får en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
 4. Så fiiiint! Får kjempelyst til å reise til Barcelona, har bare vært innom der en dag da jeg var 13, så det teller ikke akkurat.. Ser ut som om dere har hatt en kjempetur!

  SvarSlett
 5. Åh, det både hørtes og så fantastisk ut! Elsker Barca, og jeg skal definitivt dit når basilikaen blir ferdig. Blir 43års feiring det da;)
  Ønsker deg en fin uke søte Fransen!
  Klem E

  SvarSlett
 6. For et herlig innlegg - fikk ikke mindre lyst til å reise til Barcelona! Jeg likte spesielt godt det bilde med den gigantiske såpebobla - iiih gøy! Godt å høre at turen, og feiringa av far har vært fin :)

  SvarSlett
 7. Åh Barcelona er en kjempefin by med mye pent å se på. Ser ut som en herlig ferie! Jeg kunne også tenke meg en ferie nå. Blir nok lite reiseing på oss i sommer da termin er 12. juli.

  SvarSlett
 8. Kan bare bekrefte innlegget ditt og takke for en fantastisk tur...og jada, vi skal også tilbake. det er jo bare 4 år til jeg og skal feires:-))

  SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!