søndag 3. juni 2012

Kjøkkenet - før og nå

E N D E L I G! Ferdig, done, finito.

Femte april, nærmere bestemt skjærtorsdag, begynte vi å rive vårt gamle kjøkken. Eller - gamle og gamle, fru Frans. Det var visstnok satt inn i 2007, men de som satte det opp den gangen hadde nok latt all matvinen gå rett i fletta før de tok i hammeren. Dører som gikk feil vei, foringer som datt ut, lekkasjer og elektriske feller var ikke helt hva vi ønsket å leve med. Det har tatt lang tid, siden vi valgte å gjøre det aller meste helt på egenhånd. Det har faktisk tatt hele åtte uker, men resultatet er til å juble av! Prosessen kan du finne mer av HER og HER.

For å illustrere forvandlingen slenger jeg med et bilde av den gang da:


Og *trommevirvel* slik er kjøkkenet nå:


Frontene er Applåd hvit, og vi droppet en hel rad med overskap for å (ironisk nok) få mer plass. Luft er som kjent romgivende, og på grunn av mer gjennomtenkte løsninger har vi faktisk mer plass nå enn før! Jeg har også forelsket meg i kjelekarusellen. Guri, for en oppfinnelse! Alle kjeler og panner som tidligere var stuet oppå hverandre i en skuff, har nå all verdens plass i hjørnet under Kitchen Aid-en. Vi har til og med plass til brødristeren der inne!Veggene er malt i henholdsvis dempet sort og silke, og jeg må si at svartfargen på bildene ikke yter veggen rettferdighet. Den er helt fabelaktig, om jeg får si det selv - og det får jeg jo, og blikket glir ofte over fra TV-en til den når jeg sitter i sofakroken.


Hyllene har fått litt provisorisk innhold, men jeg tenker at dette er et sted det fort kan skje endringer. Hyller er jo kjempegøy! Koppene fra Bo Consept skal i alle fall få stå fremme.


Jeg skulle gjerne hatt et SMEG-skap, men gubben fikk trumfet gjennom integrert fra topp til tå. Det er jeg glad for nå. Mikrobølgeovn og komfyr med dampfunksjon gjør kokkeleringen til en fryd! Selv popkornet smaker fortreffelig. I vasken vokser det forøvrig chili, i påvente av en ledig plass i solen.


Vi har ikke noe annet på veggene enn dette bildet fra Skeidar. Det skal nok være en hund, men det ligner veldig på Laila.


I dag har vi feiret med en treretters bestående av skogsoppsuppe, lammesteik og hjemmelaget lys og mørk sjokolademousse. Fint skal det være på en nydelig kjøkkendag som denne! 


Det vil bli mange gode stunder her, kjenner jeg.

6 kommentarer:

 1. Wow, det ble stiiiiilig!! Hadde kanskje bare sittet og sett på kjøkkenet i stedet for TV, jeg altså ;) Bra jobba!

  SvarSlett
 2. Så utrolig flott! Et drømmekjøkken! Gratulerer med flott og ferdig resultat!

  SvarSlett
 3. IIIIIIHHH! Så utrolig lekkert det ble, og så DEG! :D Gratulerer, håper dere har kjøkkenfest snart - et sånt kjøkken fortjener en fest!

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye med nytt kjøkken!
  Det ble veldig fint, dere har vært sååå flinke!
  Kos deg videre i ditt flotte kjøkken:)
  Klem E

  SvarSlett
 5. Ojojoj, så fint det ble!!!!

  SvarSlett
 6. WOW! Det ble kjempefint! Ser ut som det er tatt rett ut av en designkatalog. Dere har jammen god smak!! Ikke mindre imponert over måltidet som kjøkkenet ble innviet med heller, ei at du gror chilli på benken :) Jeg har mye å lære av deg :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!