søndag 11. desember 2011

Den følelsen

Det er så deilig å kjenne på følelsen av pur glede, avslapning og kos. Spesielt kos. Kos i lange baner, faktisk!


Frihelg gjør så godt for kropp og Frans, og deilig frokost like så. Mette og gode satte vi julemusikk på full guffe og lo oss skakke mens vi lagde vårt første pepperkakehus (blokk) sammen. Det ble skjevt og rart, og det tok mangfoldige timer, men det var koselig!
Nå skal huset (blokka) få stå fremme og lyse med integrerte, batteridrevne telys frem til finnanskrisa og boligkrakket slår til for alvor!

Etter at det skjeve hus (blokk) var på plass, fikk jeg ånden ytterligere over meg og satte i gang med sjokoladekjeksbaking. Oppskriften fant jeg hos driftige Barbro, og det tok ikke langen tiden før deilig duft spredte seg i hele leiligheten (ja, for ikke å si i hele blokka). Lett som en plett var det også, og ga nesten femti velsmakende kjeks.

250 gram mykt smør
180 gram hvitt sukker
180 gram brunt sukker
2 egg
300 gram hvetemel
1 teskje hornsalt
1 teskje vaniljesukker
200 gram mørk sjokolade

Alt mikses og blandes mens du synger høyt på glade jul. Gå gjerne over til på låven sitter nissen når du legger kjekskladasker på et bakepapirkledd brett og lar dem steke ved 180 grader i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist og nyt kvelden med noe godt i glasset.Da kommer garantert den følelsen snikende, og du kan sette deg godt til rette i sofaen. Kos får man aldri nok av!

5 kommentarer:

 1. Så utrolig koselig! Jeg har brukt søndagen til å se to filmer, drikke litervis med te, med pepperkaker og popcorn innen rekkevidde! Klar for siste innspurt før juleferie. Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 2. Åh, jeg kunne ikke sagt det stort bedre sjæl :) Hihi! Superkos med pepperkakehusblokksammensetting!! Det skal jeg foreslå for min bedre halvdel. Han prater stadig om hvor mye han forgudet lego som liten, så det burde jo være easy peasy for han ;) Gooood mandag :)

  SvarSlett
 3. Det skeive tårn i Pisa? ;) Sjokoladekjeks! Kanskje jeg må prøve meg på dem?!!

  SvarSlett
 4. Åh, for ei fin pepperkakeblokk! Dere er så kreative, jeg ønsker meg litt av din kreativitet! Jeg skal bake pepperkakehus neste uke, og jeg gleder meg såå, det er så trivelig! :)
  Takk for at du videreformidler sjokoladekjeksoppskrift med oss, spørs om jeg ikke må teste den ut jeg også, hihi ;)
  // Du er så klok i dine ord, det er helt sant det du sier, jeg vil skrive uten å føle at jeg må prestere sånn hele tiden. Bloggen skal jo kun være kos, og da må jeg nesten bare gjør det sånn :) Selvfølgelig skal du være med, jeg er så glad for at du vil, jeg har blitt glad i Fransen jeg! :) Håper du får ei kjempegod helg!

  SvarSlett
 5. Haha, pepperkakeblokk, faktisk! Fantastisk! Vi har bestemt oss for å bygge neste år, har ikke tid i år rett og slett!

  SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!