søndag 18. mars 2012

Min kære danske ven

Fem minutters gange fra meg ligger det et kjøpesenter. Metro kan by på det meste, og er et toppmoderne senter med de fleste fasiliteter. Her kjøper jeg klær, kattesand, sushi, maling og julegaver. Jeg kan spille bowling og leie filmer, ta førerkort og drikke luksuskaffe.

Men nå, nå kan jeg også få feriefølelsen der! Hjertet mitt hoppet over sju slag da jeg kom til å se hvem som hadde tatt over lokalene i kjelleren som nå har stått tomme en stund. Det er ingen ringere enn danske Tiger! Tiger som jeg alltid må reise innom hver gang vi er i Danmark, Tiger som jeg kan bruke evigheter på å tråle meg gjennom, Tiger som jeg kan forlate med fulle bæreposer etter å ha gitt fra meg en knapp hundrelapp. Tiger som min bedre halvdel måtte navigere til med kinesisk GPS-stemme i rushtiden i Ålborg i fjor sommer (det er forsåvidt en annen historie).


Jeg røsket med meg den første og beste personen ved min side (som heldigvis var min søster, ellers kunne historien endt annerledes) og dro henne inn med hver vår handlekurv og et smil som kunne blitt dokumentert som bevis for sinnsykhet i øyeblikket. Kort i alle regnbuens farger (to for 10,-) kommer alltid godt med. At kortene er verdens triveligste er det ingenting å si på.


Klistrebokstaver, treperler og tøffe notatbøker trenger man - det er det ingen tvil om. Inspirasjonen vil ingen ende ta.


Selv Laila ble inspirert, og fortalte meg at jeg kunne klistre opp navnet hennes både her og der. God idé, pus!


Bartekopp som kan romme kontorutstyret jeg kjøpte; store, fargerike binderser og klips. Hjemmekontor vil bli en fryd!


Og hvem trenger pose når man kan bære med seg herlighetene i en stor kassett? Denne har jeg planer om å plante i når nattefrosten ikke lenger er truende.


Og når man først går retro er det lite som passer bedre enn trekkoppmus. Denne er utrolig morsom, og kattene jager som gale når musa flyr over gulvet og endrer retning ettter hvert som den treffer på noe. Og prisen for herlighetene? 120 kroner. Er det rart man blir forelsket?

Nei, Tiger er og blir en helligdom, og trekker sikkert opp verdien på leiligheten vår med flere hundre tusen. Tenk å ha Tiger som nærmeste nabo! Etter hva jeg har funnet ut har Tiger åpnet tre butikker i Norge; to i Oslo og én her på Lørenskog. O´ Lykke!

Riktig god søndag fra en Frans med hjertet i halsen og Tiger i stua!

6 kommentarer:

 1. Så masse fint! Jeg var innom Tiger for første gang for en uke siden, og jeg ville jo omtrent ha alt! I går fikk jeg en kaninsparebøsse av kjæresten min, og gjett hvor han hadde funnet den? Hihi. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Så hedig du er som har en Tiger-butikk i nærheten. Jeg vil også ha:))
  Ha en fortsatt fin søndag skjønne du!
  Klem E

  SvarSlett
 3. Er det sant? Kjære-vene-er-det-sant? Det er for vildt! Iiiiih, jeg hylte litt av glede når jeg leste innlegget! For to år siden la vi ferieroadtripen vår innom Danmark i ens ærend for å besøke denne fantastiske butikken, og nå er den i Norge?! Fabelaktig!!! :D Jeg ble helt fortapt i bartekoppen og kassettposen, og siden min bedre halvdel skal til Oslo i forbindelse med jobb til uka - skal han få med seg ei lang Tiger-handleliste, knis ;)
  Håper helga di har vært kjempefin, og at du har kost deg alene! Du skriver alltid så fint og godt til meg, og jeg føler jeg kjenner deg så godt selv om vi aldri har møttes, du er ei fin Frans du! <3

  SvarSlett
 4. Kjære deg.
  Tusen, tusen takk for de fine ordene du la igjen hos meg.
  Jeg rødmer helt fra panna til tærne. Og det varmer så inderlig!
  Jeg er glad jeg kan inspirere med mitt lille hjørne av denne store bloggverden.

  Ha en FIN mandag, du vakre!

  SvarSlett
 5. Elsker Tiger!

  Sv: I dag har jeg kjøpt billett til New York og skal være der fra 25 juni-9 august, så er gjerne guiden deres jeg :) :) :)

  SvarSlett
 6. Håhåhåhåhå, Tiger Tiger er skummelt! Nesten like greit at det ikke finnes i nærheten, det blir fort litt for mye rart med hjem, hehe. Men moro når det kun er tilgjengelig i feriene (nå som Søstrene Grene og Indiska finnes selv i Trondheim er jeg litt ekstra glad for de "ferie-butikkene" som fortsatt finnes "bare" i Sverige og Danmark ;) )

  Koselig blogg - gleder meg til å titte litt mer :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!