torsdag 15. mars 2012

Om rett og galt

Hei!
Jeg heter Tullefrans, og jeg blogger. Jeg føler at en kort introduksjon er på plass, i og med at bloggtørken har herjet i Franseheimen som svensktopper på Danskebåten. Når det er sagt vil jeg fortsette med en unnskyldning; beklager at mitt første blogginnlegg etter tørketiden vil bestå av rimelig leie mobilkamerabilder, men til mitt forsvar må det sies at jeg har vært mye på farten, og brukt dertil egnet redskap.

Sånn! Venner igjen, sant?

Den siste tiden har vært hektisk. Jeg har opplevd å finne mitt kall, jeg har sørget, jeg har vært på reise, jeg har fått min tredje visdomstann og jeg har sett nesten hele sesong 1 av Gossip Girl på DVD. Hvilket liv. Hvis jeg skal velge ut én ting fra oppramsingen ovenfor, velger jeg å utdype hvilket kall jeg nå anser som mitt.


Jeg har vært tillitsvalgt en stund på jobben, og av ulike grunner har dette arbeidet intensivert seg. I den anledning har jeg vært på kurs tre dager i Asker, samt tre dager i Larvik - og jeg ELSKER det! Jeg suger til meg all kunnskap om arbeidsrett, lover og regler, hovedavtaler og bestemmelser, og jeg hungrer etter mer kunnskap.


Jeg gøv løs på gruppearbeid og finnurlige lovparagrafer med en barnlig energi, og jeg skrev protokoller så blekket sprutet. Mellom slagene nøt jeg kaffe og smarties i ekte konferanseånd!


Jeg fikk rose på kvinnedagen, og jeg knyttet gode, sterke bånd til andre i lignende situasjoner. Mennesker altså - det er vanskelig å ikke bli glad i dem.


På konferanse i Oslo denne uken ble jeg varmet opp av Gatas Parlament, og jeg fikk lagt en slagplan for året som kommer. Vi snakker årsmøte og nye kurs. Dersom jeg er heldig, og flink, kan jeg kanskje få være med på landsmøtet i høst. l-a-n-d-s-m-ø-t-e. Ordet gir meg sommerfugler i magen og smil om munnen.

Tenk at jeg har funnet mitt kall! Så heldig jeg er!


Noe annet som kaller på meg i skrivende stund, er kokosbollen som gliser på salongbordet. Mmmm, kokosbolle... Apropos godsaker; jeg lover å komme sterkere tilbake; både med bedre bilder og spennende innkjøp! Snart er det helg, gubben er på businesstur utomlands, og jeg har igjen et par episoder på av Gossip Girl. Det er nemlig viktig å ikke fokusere på det negative som skjer i blant.

Hvis jeg skal veie det å finne sitt kall opp mot å sørge, vil jeg si at kallet veier tyngst. Lange, innholdsrike dager slår de korte og kjedelige. Å være så sliten på en torsdag at man stuper, er bedre enn å være opplagt grunnet apati.

Rett slår galt, og hurra for det!
Riktig god nesten-helg!

3 kommentarer:

 1. Hyggelig å ha deg tilbake!!

  Og spennende å lese om det du har gjort siden sist - å være tillitsvalgt er en viktig oppgave, så det er bra du liker den. Tipper du gjør det bra også:)

  Forresten har jeg også sesong 1 av GG på DVD, det minner meg på at jeg skal begynne å se den snart;)

  SvarSlett
 2. En liten bloggtørke kan vi som lesere godta i massevis, når vi ser at du kommer så sterkt tilbake! :)
  Jeg liker ikke at du har sørget, og håper alt blir bra igjen <3
  Forøvrig er jeg hopp-i-taket-glad for at du har funnet kallet ditt, fantastisk! :)
  Håper helga er fin med Gossip Girl og kokosbolle, du er fin du! :)

  SvarSlett
 3. Jeg VET at du har kommet på din rette hylle. Du har alltid vært opptatt av at andre mennesker skal ha det bra og at rettighetene til oss alle blir fulgt. En veldig viktig oppgave du har som tillitsvalgt. Lykke til videre ..du er på riktig plass:-)))

  SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!