torsdag 8. desember 2011

Bra burger

Hamburger. Ordet gir meg vanligvis assosiasjoner til ei litt sliten sjappe med fluoriserende lys, eller kanskje til en slunken Big Mac inntatt på et bord med ketchupmerker og brukte servietter som nærmeste nabo.

Det behøver ikke være slik! Det behøver faktisk ikke å planlegges noe særlig en gang.


For å få fire hamburgrbrød trenger du tross alt bare 12,5 gram gjær, 1,25 dl. lunkent vann, 0,3 dl. olje, 1/2 teskje salt og 4 dl. hvetemel.


Vann og gjær blandes først, tett etterfulgt av olje, salt og hvetemel. Når alt er blandet lar du ingrediensene bli venner i ca. ti  minutter (også kallt heving), før du deler deigen i fire emner og former litt flate runde boller. Ytterligere ti minutter med heving gjær susen her! I mellomtiden kan du jo lage selve burgeren!


Jeg liker å blande karbonadedeig med ett egg, salt, pepper, chillipulver, litt malt spisskummen, hakket jalapenos og annet jeg måtte ha for hånden. Osterester er eksempelvis knall!


Brødene pensles med vann og drysses med ønsket frø før de får steke midt i ovnen på hele 250 grader i 12-15 minutter.


For å fylle opp burgeren, magen og humøret kan du kappe opp løk, tomater og fersk brie, og toppe det hele med store mengder nachos og pesto.


Vel bekomme!

6 kommentarer:

  1. Åh, nå ble jeg sulten selv om jeg egentlig akkurat nå er veldig mett. Og det er jo et godt tegn! Hjemmelagede hamburgere er såå godt, mmm.

    SvarSlett
  2. OH MY GOD! Det ser fantaaaaaastisk godt ut! Lagrer oppskriften med en eneste gang :)

    SvarSlett
  3. Mmmmm, det så godt ut! Dette må bli middag en dag altså :)

    SvarSlett
  4. Mmm, jeg elsker hjemmelaga burgere. Det står faktisk på helgemenyen;)
    God helg Fransen!
    Klem E

    SvarSlett
  5. Ååh gubban, nam nam nam! Det så veldig veldig godt ut :) takk for oppskrift og inspirasjon! Du, for en fin katt!! ;)
    Ønsker fine fransen en fin fredag <3

    SvarSlett
  6. Hjemmelagde haburgere er best... For en flott katt

    SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!