onsdag 11. januar 2012

Harmonien

Jeg får et lite kick hver gang nye planter er i hus, og jeg kan kose meg glugg ihjel i lengre tid dersom jeg får muligheten til å titte innom en blomsterforretning. Og for ikke å snakke om Plantasjen...! Du och jag, Plantasjen. Du och jag. Skjebnens ironi vil likevel ha det til at planter ikke trives like godt her, og jeg kan overleve lenger i en slik butikk enn en blomst kan hjemme hos meg, for å si det sånn.

Når plantedøden slår innover meg gir jeg ikke opp. Jeg bretter opp ermene, vasker pottene og prøver igjen og igjen. Jeg har til og med kjøpt meg en potteplantebok!


Dette året skal ikke bli noe dårligere, og jeg har allerede brukt opp det meste av potter, kopper og kar på årets første ladning grønt. Vi snakker kaktus, eføy og noe eføylignende. Hadde jeg brukt potteplanteboka mer flittig, hadde jeg sikkert kunne fortelle hva de eføylignende egentlig heter.

Anyways.

Denne gangen skal jeg bruke tid på dem, vanne dem godt, men ikke for meget, danse for dem og kanskje lese litt høyt på kveldstid - fra potteplanteboka, selvsagt!


Sigrid er også glad for alt det nye, grønne, fine, og hun prøver støtt og stadig å snike til seg en liten smak. Dessverre tror jeg ikke det gjør prosjekt-holde-plantene-i-live-frem-til-våren mer vanntett, men jeg skjønner henne godt. Det finnes tross alt lite som er mer innbydende enn et grønt blomsterhav mot rene (kremt) og hvite flater!

Det er forøvrig mulig at Sigrid vil få andre ting å tenke på fremover. Vi leker nemlig med tanken på å gå til anskaffelse av en katt nummer to. Det er tydelig at Sigrid er ensom, og det stikker litt i hjertet hver gang hun tar en leterunde fra rom til rom på jakt etter sin beste venn, mens hun uler og klynker om hverandre. Vi må tross alt ta vare på hverandre i denne lille familien, og ullsokkene Sigrid har adoptert og passer på vil til slutt komme til kort.


Savnet etter Else vil jo alltid være der, men jeg tror det hadde vært stas med enda et firbent selskap. Om ikke for plantene mine, så i alle fall for gleden! Dyrebeskyttelsen åpner i morgen klokken 08:00. Da skal jeg ringe.

Riktig god lillelørdag!

5 kommentarer:

 1. Lykke til med plantene! Høres litt ut som meg dette... Ser jo at det er 50% på grønne planter hos Plantasjen for tiden så vurderer å ta en tur. Men sliter jo litt med å holde dem i live... Godt vi ikke gir opp håpet;)

  Jeg synes det høres veldig lurt ut med en ny venn til Sigrid! Om en av kattene hadde gått bort her hadde jeg nok anskaffet en ny ganske fort. De har det jo så fint når de er to:)

  SvarSlett
 2. Så fine de var, jeg blir glad av planter og blomster! Selv om det er en kunst å holde dem like pene som de er i øyeblikket de kommer i hus :D Fortsatt god uke til deg!

  SvarSlett
 3. Så fint med så masse grønt! Rommet blir så mye større og triveligere når det kommer inn litt grønne slag :) Ellers håper jeg dere finner en ny bestevenn til Sigrid. Det gjorde vondt i hjertet mitt da jeg leste setningen om at hun går å leter etter Else, håper dere finner en pus som passer perfekt sammen med henne! :) P.s; på plantasjen.no kan du få masse tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Siv! Søte-Siv! Jeg kommer meg ikke inn på bloggen din lenger! Håper du har mulighet til å sende meg en invitasjon på maren.gulliksrud(ætt)hotmail.com. :)

   Slett
 4. Åååå, så koselig! Hvordan gikk det, kommer det ny pus i hus?

  SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!