mandag 30. januar 2012

Litt sunnere pizza

Pizza er noe av det beste jeg vet. Pizza slår som regel steik, ribbe, sushi og indrefilét ned i støvlene - for å nevne noe. Det er ikke sjelden min bedre halvdel (som misliker pizza) rister oppgitt på hodet når Fransen skrur ovnen på 225 grader, og venter spent med hjulet i den ene hånda og grytevotten i den andre. Når pizzaen i tillegg kan skryte på seg å være sunn(ere) vil jubelen ingen ende ta!


Med Muse på full styrke i bakgrunnen mikset og trikset jeg sammen en herlig liten koseklump av en deig, samtidig som tomatsausen putret og spredte velvære i kjøkkenvifta. Det er lite som kan måle seg med duften av fersk oregano. Ferske urter til folket!


Av deigen fikk jeg fire bunner av porsjonsstørrelse, og herlighetene fikk kose seg i ovnen på 230 grader mens katten pent telte ned fra tolv minutter.


Ruccolasalat og parmaskinke fikk pryde venninnene, og det tok i lange tiden før jeg var godt plassert i sofaen med verdens beste helsesamvittighet, samt vissheten om at noget skjeve og rare bunner ikke har noe å si for smaken.


For smaken - den var tipp topp tommel opp, og dette skal gjentas!

7 kommentarer:

 1. Det så ut som verdens beste pizza!

  SvarSlett
 2. MMM, dette så helt herlig ut!
  Jeg også elsker pizza, og hver gang vi har det her hjemme (hver helg faktisk), pleier vi å diskutere det der med hvilken mat som er best og hva vi kunne spist resten av livet hvis vi måtte velge. Og da er det alltid pizza som vinner, hehe:) Eller tapas da, det er liksom de to der som ruler på toppen over favorittmat:)
  Vi lager også bunnen vår med grovt mel, og i tillegg har vi masse kjerner i (solsikke og gresskar). Yummy!
  Den kattetimeren var såå nusselig da;)
  Fin tirsdag til deg Fransen!
  Klem E

  SvarSlett
 3. Den så herlig ut! Men hva er det med samboeren din? Liker ikke pizza? Uhørt;)

  SvarSlett
 4. Åh så himla godt det så ut. Jeg driver på med et prosjekt om dagen hvor pizza dessverre ikke inngår i menyen, men denne ser så sunn ut at jeg kanskje kan få skvist den inn i min ellers så spartanske diett:) :)

  SvarSlett
 5. Har inntrykk av at du er veldig flink til å eksperimentere og være sunn på kjøkkenet :-) Gøy når du legger ut oppskrifter til inspirasjon :) Keep up the good work, por favor!

  SvarSlett
 6. Kjære vene, NAM! Jeg er supersulten, og denne pizzaen så ubeskrivelig god ut! Jeg bestiller to på døra, takk? ;)

  SvarSlett
 7. Dette så nydelig ut, denne oppskriften skal jeg prøve:-))

  SvarSlett

Jeg blir så glad, så glad for spor etter deg!